Het Brugs Beertje lust wel een biertje

Belgen en bier: een magische combinatie. In Brugge is het wat dat betreft dubbel feest. De mooiste stad van de wereld ligt niet alleen in België, maar er komen heel wat toeristen. Ook en vooral Engelsen. En dat die Engelsen graag een pintje verzetten is een publiek geheim. Beide groepen vind je meer dan eens in het Brugs Beertje, vlakbij de Sint Salvatorskathedraal. (S.SI)

dscn1429.jpg

De naam van deze kroeg verwijst naar het oude stadslogo van Brugge. Daar vind je naast de eigenlijke vlag van de stad ook nog de Brugse leeuw en het Brugs Beertje. Onlangs stelde het stadsbestuur een nieuw logo voor. Dit moderne embleem zorgde voor heel wat ongenoegen onder de Bruggelingen. Het beertje in kwestie is trouwens ook nadrukkelijk aanwezig in het straatbeeld. Het café zelf is vooral bekend om zijn ruime assortiment bieren. Hun kaart is enorm uitgebreid. Die kaart is overigens ook gerangschikt per provincie en per brouwerij. Dat maakt het zoeken een stuk handiger.

De kroeg is een Brugs begrip sinds 1983. Het interieur ademt bier en alles wat daarbij komt kijken. Vele bierviltjes, plakkaten en andere prullaria decoreren er de muren en het plafond. De uitbaters kiezen maandelijks ook een bier van de maand uit. Momenteel is dat het ‘Pandreitje’. Het is een Brugs biertje op basis van Koriander. ‘Het Pandreitje’ is overigens een begrip in het Brugse. Het is de naam van de oude gevangenis vlakbij het Koningin Astridpark. Er is ook een ondergrondse parking met dezelfde naam. Het bier wordt gebrouwen door een ‘De Regenboog’ uit Assebroek.

rscn0917.jpg

Alle biersoorten opnoemen zou onbegonnen werk zijn. Op de website van het etablissement vind je een volledig overzicht. Vaste klant van het Brugs Beertje is Niels Stevens (20) uit Brugge. Hij beschouwt het Brugs Beertje zowat als zijn stamcafé: “Het is zo dat ik hier wel bijna wekelijks te vinden ben met enkele vrienden. Ik hou van de aangename sfeer die hier heerst. Ik kom dan meestal om te ontspannen en bij het drinken van een biertje verbroederen we dan met enkele toeristen. De kruisbestuiving met bier en toeristen is trouwens erg de moeite waard.” Op de vraag wat zijn vijf favoriete bieren zijn, heeft Stevens niet onmiddellijk een antwoord klaar: “Erg moeilijk om een keuze te maken. Orval mag er zeker bij, maar ook de Brugse Zot dubbel vind ik heerlijk. Dan heb ik er nog drie nodig. Een simpel Rodenbachje, een pittige Dulle Teve en tot slot nog een dartel Boskeun. Ja, ik hou echt van bier!!”

-Stijn Sinnaeve-

 

 

 

 

 

 

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s