Voetbal: een bierfeest

De beste stuurlui staan aan wal. Dat is ook het geval bij voetbal. Diegene die alles het best kunnen uitleggen en het zelf altijd beter doen, zijn de supporters. “Was ik trainer, ik had vandaag zo gespeeld” is een zinnetje die je vaak hoort tussen pot en pint in de cafetaria na de match. Elke zaterdagmiddag krijgen die zogenaamde kenners de kans om te tonen dat ze het inderdaad beter kunnen. In het liefhebbersvoetbal staat het bierverbruik na de match even centraal als het voetballen zelf. (B.H.)

 Match PSV Olympos

PSV Olympos is de ploeg van de Philips Fabriek en wordt tevens gesponsord door Taveerne Olympos. Het team speelt in de Brugse afdeling van het regionale bedrijfsvoetbal. Tot voor kort was het een verdienstelijke middenmotor. Maar gestaag bouwt het bestuur aan een ploeg die klaar is voor de top in het bedrijfsvoetbal. Toch zijn de prestaties niet het belangrijkste voor de teamleden.

Geert Desmaele

“Het is vooral belangrijk dat we ons amuseren!”, klinkt het bij Geert Desmaele (47, Brugge). Geert Desmaele is speler en lid van het bestuur van PSV Olympos. “De dag dat ik me niet meer amuseer, is het voorbij. Dan stop ik ermee. Daarom is het minstens even belangrijk om na de match nog een paar pintjes te drinken met de kameraden. Als ik je een geheim mag verklappen: daarvoor doen de meeste bedrijfsvoetballers het. Niet zozeer om in conditie te blijven hoor. Het is vooral een excuus om eens gezellig op café te gaan en enkele pintjes te drinken.”

Dat is meteen ook de reden waarom ploegen uit het liefhebbersvoetbal vaak gesponsord worden door cafés. De voorbeelden zijn legio: PSV Olympos, Los Amigos, Surfers Paradise, De Chalet, … Het zijn allemaal cafés. Dat hebben de eigenaars slim bekeken: zo zijn ze verzekerd van cliënteel. “Elke zaterdag en zondag is heel het café gevuld met spelers en supporters van deze liefhebbersploegen. Reken daar dan nog wekelijks enkele vergaderingen bij en je snapt wel waarom sponsoring zeker niet verlieslatend is”, aldus Patrick Trenson (46, Brugge), uitbater van Taveerne Olympos. 

Patrick Trenson

 -Björn Hinderyckx-

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s