Heerlijk Objectief Proeven

Bier drinken kan iedereen. Bier proeven en dat objectief beoordelen is niet voor iedereen weggelegd. De Kortrijkse biervereniging Heerlijk Objectief Proeven (HOP) wil de West-Vlaamse biercultuur behouden door objectieve informatie te geven over de bieren en hun smaken. Iedereen die graag een biertje drinkt, behoort tot hun doelgroep. Zij geven ook oor aan mensen die vinden dat er te weinig of verkeerde informatie op het etiket staat. HOP klaagt die onregelmatigheden ten opzichte van de consument aan. (R.V.)

HOP, ontstaan in 1994, wil zich niet binden aan één bepaalde locatie. Daarom werken ze samen met de horeca uit Zuidwest-Vlaanderen. Hun vereniging gaat overigens verder dan het alleen maar proeven van bier. Ze hebben zelf al enige ervaring in het brouwen van bier, want een amateursbrouwerij is in handen van twee leden van HOP. Zij zijn ook bekwaam in het geven van voordrachten in de vorm van een bierquiz. Verder organiseren ze ook proefavonden, steeds op andere locaties, gepaard met een leuke activiteit. Meestal zijn ze tevens te gast op proeverweekenden.

Iedereen kan lid worden van HOP, om het even waar je woont. De Kortrijkse vereniging heeft ook leden tot buiten de grenzen van Europa. Geïnteresseerd? Meer informatie vind je op http://users.pandora.be/hopsite.

-Rutger Vanhee-

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s