Hoegaarden ziet het rooskleurig

InBev heeft op de Belgische markt de Hoegaarden Rosé gelanceerd. Dit bier is een combinatie van de succesrijke Hoegaarden Wit met de fruitige smaak van frambozen. Het roze bier heeft ook een broertje: de Hoegaarden Citron. (R.V.)

De Hoegaarden Rosé bevat dezelfde verfrissing en doordrinkbaarheid van Hoegaarden Wit, waardoor het roze bier een ideaal terrasjesbier is. Het nieuwe bier mikt met zijn 4,5% alcoholgehalte vooral op de vrouwelijke consumenten. Zij associëren de fruitige smaak immers met een lichte verteerbaarheid.

Hoegaarden Rosé

Minder bekend in België, maar binnenkort ook verkrijgbaar, is de tweelingbroer Hoegaarden Citron. Net zoals de Hoegaarden Rosé is het bier gebaseerd op het originele witbier van de brouwerij. De Hoegaarden Citron deelt de smaak van de Hoegaarden Wit met de smaak van citroen en limoen. Ook dit brouwsel is heel licht verteerbaar met slechts 3% alcoholgehalte.

In België is de Hoegaarden Citron nog niet beschikbaar, maar in Nederland kunnen beide biertjes al sinds midden april geconsumeerd worden.

Met de tweelingen heeft Hoegaarden twee zomerse troeven in handen, zo beweren ze althans zelf. Op de etiketten van de flesjes staat volgende informatie te lezen: “Al sinds 1445 wordt in België het echte, ongefilterde en van nature troebel witbier gebrouwen. Op dezelfde traditionele en authentieke wijze worden ook Hoegaarden Rosé en Citron gebrouwen.”

Nu nog even wachten op terrasjesweer, en dan kunnen we met volle teugen de twee nieuwe Hoegaardens uitproberen. Santé!

-Rutger Vanhee-

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s